چگونه برای آزمون آیلتس برنامه ریزی کنیم؟

برنامه ریزی برای آیلتس چگونه انجام دهیم؟
آنچه در این مطلب می‌خوانید

آزمون آیلتس یکی از آزمون‌های موثق زبان انگلیسی در دنیای امروز است. چنانچه هدف شما تجربه زندگی، کار یا تحصیل در جایی خارج از ایران باشد؛ برای هر نوع درخواست پذیرش شغلی، تحصیلی یا حتی ویزا، به قبولی در یک آزمون زبان رسمی نیاز دارید. از آنجا که آزمون آیلتس در داخل کشور برگزار می‌شود و نیاز به سفر به کشور دیگری ندارد؛ مورد اقبال عموم متقاضیان قرار گرفته است. اجرای هر کاری نیازمند برنامه است. برای شرکت در این آزمون هم افراد نیازمند ببرنامه ریزی برای آیلتس هستند.

مطمئنا صرف زمان زیاد و صرفا خواندن زبان، بدون شناخت صحیح از پارامترهای آزمون و برنامه‌ریزی صحیح، کافی نخواهد بود. رسیدن به نهایت آمادگی آیلتس مستلزم داشتن برنامه‌ای جامع و دقیق است تا بتوان به نتیجه دلخواه رسید.

اهمیت برنامه‌ریزی برای آمادگی آیلتس

اغلب دانشگاه‌ها و کشورها حداقل نمره‌ای را برای تایید وضعیت زبانی متقاضی در نظر گرفته‌اند و صرفا قبولی در آزمون کفایت نمی‌کند. با شناخت کافی و تسلط بر بخش‌های مختلف آزمون، باید برای تعیین استراتژی و منابع مطالعاتی، به کار گرفته شود. برنامه‌ریزی برای آمادگی آزمون آیلتس باید با توجه به شرایط خاص این آزمون انجام شود و به همین دلیل هم نیازمند آشنایی کافی داشتن با جزئیات است تا آمادگی آیلتس به شکل صحیحی انجام شود.

هر امتحان و آزمونی، در صورت عدم برنامه‌ریزی صحیح، می‌تواند با شکست مواجه شود؛ آزمون آیلتس نیز به‌خاطر مشخص نبودن منابع دقیق آزمون، نیازمند برنامه‌ریزی و راهبرد دقیق جهت موفقیت است. بهترین منابع آیلتس را می توانید در تهران استرالیا پیدا کنید. پس با ما همراه باشید.

ویژگی‌های برنامه ریزی برای آیلتس

پیش از برنامه‌ریزی برای آزمون IELTS باید بدانید آزمون آیلتس چیست؟ این امتحان در دو تراز جنرال و آکادمیک وضعیت متقاضیان را بررسی می‌کند. امتحان جنرال یا عمومی برای افرادی است که می‌خواهند مهاجرت کاری انجام دهند یا قصد آن‌ها درس خواندن در مقطع دبیرستان در کشوری دیگر است و بیشتر مانند زبان عمومی است.

افرادی که قصد ادامه تحصیل در پایه کارشناسی و بالاتر را در دانشگاه‌های کشورهای انگلیسی‌زبان دارند نیازمند کسب نمره قبولی در امتحان آیلتس آکادمیک هستند؛ همچنین متخصصین پزشکی نیز باید برای اجازه کار در کشوری دیگر در آزمون آکادمیک امتیاز کافی کسب کنند. در برنامه‌ریزی آیلتس باید توجه کرد که در هر دو آزمون توانایی فرد در چهار زمینه اصلی مورد آزمایش قرار می‌گیرد. این چهار زمینه شامل: مهارت مکالمه، مهارت شنیدن، مهارت نوشتن و مهارت خواندن است. در ادامه به هر کدام ازین دو آزمون می‌پردازیم.

برنامه ریزی برای آمادگ ی آزمون آیلتس

گام‌های برنامه‌ریزی برای آماده‌سازی آزمون آیلتس جنرال

اگر قصد مهاجرت کاری و یا سرمایه‌گذاری را داشته باشید؛ بایستی مدرک آزمون آیلتس جنرال را داشته باشید.

گام اول: من کجا هستم؟

برنامه‌ریزی برای آمادگی آزمون آیلتس از اینجا آغاز می‌شود که ببینیم در زمینه زبان انگلیسی در چه سطحی هستیم. تست‌های زیادی برای تمرین وجود دارد که می‌تواند نشان‌دهنده سطح اولیه باشد. از آزمون‌های تعیین سطح آموزشگاه‌ها و یا وبسایت‌ها می‌توان استفاده کرد. پس از تعیین سطح باید دید چقدر زمان در اختیار هست تا بتوان وضعیت زبانی خود را بهبود بخشید.

گام دوم:ارتقا

با توجه به فرصتی که در اختیار دارید، باید برنامه روزانه‌ای تدوین کنید که بتوانید منابع مناسب را مطالعه کنید. انتخاب منابع برنامه مطالعاتی آیلتس کار سختی نیست. کافی است به وبسایت‌های برگزارکنندگان این آزمون مراجعه کنید. کتاب‌هایی که مرجع هستند در آنجا معرفی شده‌اند؛ تعدادی از آن‌ها را تهیه کند.

برنامه مطالعاتی آیلتس را به صورت خودخوان یا با کمک راهنما در محدوده زمان‌های آزاد خود در طول روز آماده کنید. در هر روز زمان مشخصی مثلا دو الی سه ساعت را فقط به خواندن و آموزش خود اختصاص دهید. نکته مهم برنامه‌ریزی برای آزمون آیلتس تداوم است. به برنامه‌ریزی آیلتس پایبند بمانید و خود را ملزم به اجرای تمرین‌های کتب مذکور کنید. دامنه لغات خود را گسترش دهید، دستور زبان را تمرین کنید و جمله‌بندی‌هایتان را بهبود دهید. با گذشت چندماه به خوبی از ارتقای سطح خود تعجب خواهید کرد.

راه دیگر شرکت در دوره‌های آمادگی و برنامه‌ریزی برای آیلتس است. در این دوره‌ها برنامه‌ریزی برای آیلتس با دقت و زمان‌بندی انجام می‌شود و می‌تواند راهنمای بسیار خوبی در طول این مسیر باشد.

گام سوم:آزمون مشابه

پس از تلاش‌های مستمر چندین ماهه اکنون باید به سراغ مهارت‌هایی بروید که برای موفقیت در این آزمون به آن‌ها نیازمندید. از نحوه امتیازدهی آزمون اطلاع پیدا کنید. به وبسایت‌های آیلتس مراجعه کنید، بخش‌های مختلف آزمون و توقع ممتحن بیان شده‌است. می‌توانید آزمون‌های مشابه را امتحان کنید. نقاط ضعف خود را بررسی کنید و با مطالعه دقیق‌تر ایرادات خود را رفع کنید. می‌توانید به سراغ کلاس‌های آنلاین یا حضوری بروید تا در کنار سایرین انگیزه و انرژی بیشتری برای ادامه تمرین‌ها پیدا کنید. این مرحله را تا زمان اجرای خود آزمون ادامه دهید.

نحوه آماده سازی برای آ یلتس

گام‌های برنامه‌ریزی برای آماده‌سازی آزمون آیلتس آکادمیک

برنامه‌ریزی برای آمادگی آزمون آیلتس آکادمیک تفاوت زیادی با نوع جنرال ندارد. ولی چون محتوای دوآزمون مقداری متفاوت است، نحوه آماده‌سازی برای آیلتس آکادمیک، به تلاش بیشتری نیاز دارد.

گام اول: نقشه راه

اگر می‌خواهید برای آیلتس آکادمیک اقدام کنید نشان‌دهنده این است که دانش پایه زبان انگلیسی را در دوره تحصیل به دست آورده‌اید. با اینکه اغلب مراکز علمی و دانشگاهی امتیاز شش و نیم آیلتس را هم کافی می‌دانند ولی به دلیل انبوه درخواست‌ها داشتن نمره بالاتر در زبان می‌تواند شانس شما را برای پذیرش درخواست تحصیلتان بیافزاید و یا حتی در بدست آوردن شرایط بورسیه نیز کمک‌کننده باشد. پس اولین قدم این است که برای دانشگاه‌های مورد نظر نمره لازم را بدانید. دانشگاههای معتبر، آیلتس بالای هفت‌ونیم را مورد پذیرش قرار می‌دهند.

به محدودیت زمانی خود توجه کنید. بعضی آقایان باید به تاریخ سررسید خدمت سربازی خود دقت کنند و دسته‌ای دیگر نیز محدودیت‌هایی به لحاظ تاریخ فارغ‌التحصیلی دارند و قطعا همه داوطلبین باید از بازه‌های زمانی رسمی دانشگاه‌ها برای درخواست دادن، مطلع باشند تا بتوانند در آزمون آیلتس پیش از اتمام این محدوده‌های زمانی شرکت کنند.

از طرفی با افزایش نرخ ارز در حال حاضر، هزینه شرکت در آزمون آیلتس مقدار قابل توجهی است و باید هنگام شرکت در آن آمادگی کافی داشت تا نیاز به تجدید آزمون نباشد. بسیاری از افرادی که به دنبال آیلتس آکادمیک هستند، دانشجو یا شاغل هستند. به همین دلیل زمان زیادی را نمی‌توانند برای برنامه مطالعاتی آیلتس در نظر بگیرند.

با این محدودیت‌هایی که به آن اشاره شد لزوم برنامه‌ریزی برای آیلتس بیشتر مشخص می‌شود. نحوه آماده‌سازی برای آیلتس باید به گونه‌ای باشد که در بازه زمانی محدود بتواند سطح زبان متقاضی را به حد قابل قبول برای گرفتن نمره لازم برساند. هر فرد با هر شرایطی که دارد باید روزانه حداقل سه ساعت را به آموزش زبان اختصاص دهد و این برنامه را برای یک بازه زمانی شش ماهه یا بیشتر با نظم پیش ببرد.

گام دوم: تعیین استراتژی خواندن

بعضی‌ها کار انفرادی را بهتر پیش می‌برند و برخی دیگر در محیط جمعی بازده بالاتری دارند. بعضی افراد وقتی زیرنظر شخص دیگری کار می‌کنند بهره‌وری بیشتری دارند. به سوابق خود نگاه کنید. برای زمانی که میخواستید در کنکور سراسری شرکت کنید فکر کنید: کار کردن با معلم خوب باعث می‌شد بهتر و موثرتر درس بخوانید یا گرفتن کتاب‌های خودآموز و تمرین در منزل نتیجه بهتری داشت؟

در رقابت با دوستان و همکلاسی‌هایتان بهتر درس می‌خواندید یا در بی‌خبری از سایرین و آرامش، بیشتر نتیجه می‌گرفتید؟ همین تجربه‌های گذشته نشان می‌دهد چه راهی برایتان مناسب‌تر است. در برنامه‌ریزی برای آیلتس می‌توانید ابتدا به صورت خودخوان کتاب‌ها را شروع کنید و با توجه به نیاز و ضعف‌های خود به سراغ کلاس‌های حضوری و یا کلاس خصوصی ایلتس بروید. به لطف اینترنت همگان امکان دسترسی به آموزگاران ماهر را دارند و با تکیه بر تجربه‌های آن‌ها می‌توانند نتایج خوبی بگیرند.

گام دوم: بهبود

برنامه‌ریزی برای آیلتس به معنای خواندن و تمرین است. نیاز به نمره بالاتر و داشتن محدودیت زمانی هم به معنای اجرای برنامه فشرده‌تر است. از تمامی وسایل در دسترس، برای یادگیری بهره ببرید، غیر از کتاب‌ها، وبسایت‌هایی هم هستند که خدمات آموزشی با کیفیت بالا ارائه می‌دهند و می‌توانند مهارت‌های خواندن، شنیدن و گفتگو را تلفیق کنند و در زمان کوتاه‌تری وضعیت زبان انگلیسی شما را بهبود دهند. درباره اینکه از چه منبعی می‌خواهید استفاده کنید با توجه به نحوه یادگیری خود تصمیم بگیرید.

مسائل مورد علاقه خود را به انگلیسی دنبال کنید، مسابقات ورزشی یا رویدادهای فرهنگی و هنری که دوست دارید را در فضای انگلیسی زبان پیگیری کنید. برای افزایش دامنه لغات به سراغ مجله‌ها و روزنامه‌ها بروید و با دقت آن‌ها را مطالعه کنید. برای سرگرمی فیلم‌های با زبان انگلیسی را انتخاب کنید؛ در وقت‌های مرده پیش از خواب و ماندن در ترافیک به سراغ پادکست‌های انگلیسی بروید.

نوشتن را با یادداشت‌های کوچک شروع کنید و با موضوعات مختلف خود را به چالش بکشید. از مطالبی که میخوانید خلاصه‌نویسی تهیه کنید، سعی کنید در متن‌های خود واژه‌ها را جایگزین کنید و جملات بهتری بسازید. به دنبال شخص یا اشخاصی باشید که بتوانید برای تمرین گفتگو با آن‌ها مکالمه کنید. در گروه‌های آنلاین مهاجرت و آموزش زبان می‌توانید این افراد را پیدا کنید و وضعیت مکالمه خود را بهبود بخشید.

گام سوم: خودآزمایی

هر آزمونی شرایط خاصی دارد محدودیت زمانی و اضطراب ناشی از نگرانی برای نتیجه می‌تواند باعث ضرر داوطلب شود. برنامه‌ریزی برای آیلتس باید به گونه‌ای باشد که در طول آمادگی برای امتحان، بتوانید از نتایج آزمون‌های مشابه آیلتس برای رفع ایراد استفاده کنید.

اینکه بتوانید زمان خود را به درستی بودجه‌بندی کنید، دقت شنیداری و نوشتاری خود را در محدودیت زمانی آزمون بسنجید و نوشتار و گفتگوی خود را با کیفیت و سریع ارائه دهید، مستلزم اجرای شرایط مشابه آزمون اصلی است. آزمون ماک آیلتس از جمله این آزمون‌های آزمایشی است که در ایران برگزار می‌شود. اگر می خواهید در مورد آزمون آزمایش آیلتس بیشتر بخوانید پیشنهاد می کنیم مقاله ماک آیلتس چیست؟ را در تهران استرالیا بخوانید.

برنامه مطالعات ی آیلتس

استراتژی برنامه‌ریزی برای رایتینگ

امتحان جنرال با آزمون آکادمیک در بخش نوشتن متفاوت هستند. در زمانی حدود یک ساعت باید به سوالاتی که در دو بخش قرار گرفته، پاسخ داده شود. برای این موضوع فرد باید در برنامه‌ریزی برای آیلتس تمرین کافی برای نوشتن در سبک‌های مختلف (علمی، محاوره و…) داشته باشد. برنامه‌ریزی و استراتژی های IELTS بایستی متناسب با سبک سوال‌ها گزینش گردد تا بتوانید از وقتی که می‌گذارید، نتیجه‌ی خوبی بگیرید. پیشنهاد می کنیم مقاله تکنیک های ریدینگ آیلتس را مطالعه کنید.

استراتژی برنامه‌ریزی برای ریدینگ

در برنامه‌ریزی برای آیلتس باید به تفاوت آزمون جنرال و آکادمیک در این قسمت واقف بود. مطلبی که باید خوانده شود در آزمون آکادمیک مربوط به مسائل علمی می‌شود ولی در آزمون جنرال ریدینگ درباره مسا‌ئل عمومی یا کاری خواهد بود. در این قسمت سه متن ارائه می‌شود و یک ساعت زمان برای مطالعه آن و پاسخ به چهل سوال وجود دارد. در زمان آمادگی باید بارها چنین کاری را انجام داده باشید تا بتوانید هم سریع باشید و هم با موقعیت‌هایی مثل ندانستن معنی برخی لغات کنار بیایید.

استراتژی برنامه‌ریزی برای اسپیکینگ

بخش اسپیکینگ با یک هفته فاصله زمانی با آزمون برگزار می‌شود و داوطلب چیزی حدود پانزده دقیقه برای صحبت فرصت دارد. پس در برنامه‌ریزی برای آیلتس باید آمادگی داشته باشید که در مواجه با یک موضوع جدید و فرصت یک دقیقه‌ای فکر کردن، بتوانید چیزی حدود دو دقیقه در آن مورد صحبت کنید.

استراتژی برنامه‌ریزی برای لیسنینگ

آنچه باید در برنامه‌ریزی برای آیلتس بدانید این است که آزمون‌های آکادمیک و جنرال بخش لیسنینگ مشابه دارند. موضوع می‌تواند از کنفرانس‌ دانشگاهی یا مطلبی اجتماعی تا صحبت بین افراد متنوع باشد. در این قسمت یک فایل صوتی سی دقیقه‌ای را باید بشنوید و پاسخ را در همان صفحه پرسش‌ها وارد کنید. برای آنکه پاسخ‌ها را در پاسخ‌نامه وارد کنید هم ده دقیقه فرصت دارید.

سوالات متداول

۱- آیا خودم می‌توانم به تنهایی برنامه‌ریزی برای آیلتس انجام دهم؟

گرچه مشاوران این امر می‌توانند راهنمایی‌های خوبی به شما بکنند؛ ولی در نهایت شما بهترین شناخت از خود را دارید.

۲- برنامه‌ریزی برای آیلتس آکادمیک و جنرال متفاوت است؟

بله، در بخش‌هایی این دو آزمون متفاوتند و برای آمادگی باید این تفاوت‌ها را در نظر گرفت.

۳- آیا همه ‌می‌توانند در آیلتس موفق شوند؟

بله، شرط لازم و کافی، تلاش است. با برنامه‌ریزی برای آیلتس و کار مداوم، دیر یا زود امکان موفقیت فراهم می‌شود.

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن